Стало відомо, скількох людей може торкнутися обов'язкова евакуація

Читать на русском
Мова не йде про евакуацію взагалі всіх областей, де йдуть бойові дії - евакуювати людей будуть з окремих районів на їхній території
Ілюстративне фотоАпостроф

У Харківській, Запорізькій та Миколаївській областях України під обов'язкову евакуацію населення може підпасти до півмільйона українців.

Про це розповіла міністр реінтеграції Ірина Верещук в ефірі Національного телемарафону.

«Тобто півмільйона людей можуть переміститися зі східних областей в Центр та на Захід вже цієї осені або взимку» - уточнила вона.

У Запорізькій області готуються на випадок можливої аварії на ЗАЕС – ОВАРозроблені плани стосуються населення як на контрольованих, так і на тимчасово окупованих територіях Запорізької області; кидати в разі аварії влада нікого не буде

При цьому міністр підкреслила, що мова не йде про евакуацію взагалі всіх вищеназваних областей - евакуювати людей будуть з окремих районів на їх території. В першу чергу, це райони, де неможливе проведення опалювального сезону, а також райони, які посилено обстрілюються російськими загарбниками.

«Так, у нас дійсно є дані та ми їх аналізуємо щодо того, яким буде опалювальний сезон в областях, які зараз страждають від обстрілів російської армії. І саме тому ми, оцінюючи ситуацію, чекаємо від керівництва ОВА листи, і тільки на підставі таких листів ми будемо приймати рішення щодо евакуації із зазначених районів» - резюмувала вона.

Раніше Верещук повідомляла, що після евакуації жителів Донецької та Херсонської областей під обов'язкову евакуацію підпадуть мешканці Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Нагадаємо, на початку серпня почалася обов'язкова евакуація з Донецької області. За цей час вдалося вивезти понад 9,5 тисячі мирних громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: