САП оскаржила часткову конфіскацію майна голови одного з судів Київщини

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала апеляційну скаргу на частково задоволений позов про цивільну конфіскацію майна голови одного з судів Київщини.
Максим Ковбель

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила рішення про часткову цивільну конфіскацію майна голови Васильківського міського районного суду Київської області Максима Ковбеля. Сам відповідач також подав скаргу.

Про це йдеться в рішеннях Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 22-23 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 13 липня 2022 року ВАКС частково задовольнив позов САП про визнання необґрунтованими активів на суму 3,6 млн грн, законність набуття яких не підтверджена Ковбелем. Прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з судді в дохід держави 5,7 млн грн грошових коштів, законність походження яких викликала обґрунтований сумнів.

Пізніше прокурор САП і сам голова Васильківського міськрайонного суду Ковбель подали апеляційні скарги. АП ВАКС відкрила апеляційні провадження за обома скаргами. Судді встановили строк до 6 вересня для подачі відзиву на скарги.

Нагадаємо, САП подала позов до судді Ковбеля. На підставі зібраних детективами НАБУ матеріалів установлено, що вищевказаний суддя через третіх осіб фактично набув у власність квартиру в Києві площею 142 кв. м та автомобіль, загальна вартість яких сягає 6,7 млн грн. При цьому, в ході аналізу майнового стану та його доходів з'ясовано, що 5,7 млн грн, використані для придбання цих активів, не могли бути набуті за рахунок законних доходів судді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: