Суд призначив до розгляду позов про конфіскацію майна експосадовця Нацполіції

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив підготовче засідання з розгляду позову прокурора САП до колишнього заступника керівника одного з департаментів поліції.
Андрій Аносов

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду цивільний позов про конфіскацію 3,29 млн грн колишнього першого заступника департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Андрія Аносова.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«У ході підготовчого судового засідання колегією суддів було задоволено клопотання представника відповідача про допит свідків, долучено докази, витребувані на підставі ухвали суду, вирішено інші питання, передбачені на даній стадії розгляду справи. За результатами засідання колегією суддів було закрито підготовче провадження, призначено справу до судового розгляду по суті та визначено порядок з'ясування обставин у справі та порядок дослідження доказів», – інформує суд.

Також судом було розпочато розгляд вказаного позову, у ході якого було заслухано вступне слово представника позивача та представника відповідача. Сторонам надали можливість поставити одне одному запитання.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію 3,29 млн грн експосадовця Нацполіції Аносова. Як стверджують у САП, детективи НАБУ і прокурори розслідують справу за фактом декларування недостовірної інформації цим ексзаступником начальника департаменту Нацполіції. За версією слідства, посадовець протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3,29 млн грн. Зважаючи на те, що ці активи перевищують його законні доходи, САП заявлено позов з вимогою стягнути їх в дохід держави. У Аносова заарештовано банківські рахунки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: