Від початку повномасштабного вторгнення рф до Польщі виїхали шість мільйонів українців

Читать на русском
Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну кордон у напрямку Польщі перетнули 6 млн осіб.
pl.sputniknews.com

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну кордон у напрямку Польщі перетнули 6 млн осіб.

Про це повідомляє Прикордонна служба Польщі.

«З 24 лютого польські прикордонники пропустили на пунктах пропуску з України в напрямку Польщі 6 млн осіб. У зворотному напрямку, з Польщі в Україну, кордон за цей час перетнули понад 4,2 млн осіб», – йдеться у повідомленні.

Коли українські біженці мають намір повертатися додому – результати опитування36 відсотків українських біженців повернуться, коли переконаються, що у їхній місцевості безпечно. Ще 35 відсотків мають намір повернутися одразу після закінчення війни.

За минулу добу, 2 вересня, більше осіб перетнуло спільний кордон у напрямку України: 22,2 тис. осіб в’їхали до Польщі, 25,7 тис. – до України. Станом на 3 вересня у Польщі може перебувати понад 3 мільйони українців. До польських шкіл цього року пішло 185 тис. українських дітей.

Раніше польські роботодавці повідомили про працевлаштування близько 430 тисяч громадян України, які прибули до Польщі після 24 лютого.

Додамо, що витрати Польщі на підтримку біженців з України цього року перевищать 25 мільярдів злотих (5,3 мільярда доларів), що становить майже 1% ВВП країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: