Стало відомо, скільки українських біженців офіційно працевлаштувалися у Польщі

Читать на русском
Польські роботодавці повідомили про працевлаштування близько 430 тисяч громадян України, які прибули до Польщі після 24 лютого

Польські роботодавці повідомили про працевлаштування близько 430 тисяч громадян України, які прибули до Польщі після 24 лютого.

Про це пише видання inpoland.net.

Польща підготувала ще вісім гаубиць «Krab» для УкраїниВісім гаубиць Krab готові до передачі Україні. Обладнання чекає на завершення останніх формальностей.

«Щодо працевлаштування, то зараз у нас працює 430 тисяч осіб за цією новою формулою, де роботодавець лише повідомляє повітову службу праці про те, що ця особа потрапила до нас», - сказав заступник міністра з сім'ї, праці та соцполітики Польщі Станіслав Швед.

За даними польського чиновника, вже понад 1,3 млн. українців отримали номер PESEL у Польщі. Це дозволяє громадянам України користуватись такими ж правами у соціальній сфері, як і громадянам Польщі.

Повідомляється, що норма щодо необхідності отримання номера PESEL передбачена законом про допомогу громадянам України у зв'язку з агресією Росії. Цим законом запроваджено спеціальний механізм легалізації перебування українців на території Польщі під час війни в Україні.

Нагадаємо, польські школи готові прийняти до 300 тисяч українських дітей.

У Польщі також озвучили обсяг допомоги Україні від початку вторгнення росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: