ФСБ шукає вихідців з України в москві для звинувачення у «терактах» – розвідка

Читать на русском
У москві посилюється кампанія з пошуку громадян росії, які негативно ставляться до війни проти України.

У москві посилюється кампанія з пошуку громадян росії, які негативно ставляться до війни проти України. Особлива увага приділяється колишнім громадянам України та українцям за походженням.

Про це заявили в ГУР Міноборони у п'ятницю, 2 вересня.

Візи для росіян: Борель озвучив офіційне рішення ЄСЄвросоюз домовився призупинити спрощену процедуру надання віз громадянам росії. ЄС не перестане видавати візи росіянам, але процес їх отримання буде довшим і складнішим, а сама віза подорожчає.

Як з'ясувала розвідка, групи людей у ​​цивільному видаються співробітникам ФСБ і проводять у Москві поквартирний обхід. У мешканців з'ясовують, чи живуть десь поблизу українці, чи хтось не здає українцям в оренду житло. Також з'ясовують ставлення громадян до війни.

«Це робиться з метою недопущення формування та поширення негативного ставлення до війни та виявлення людей, які можуть вплинути на формування незалежної громадської думки щодо неї», - заявили у ГУР.

«Також ця кампанія має сформувати негативний образ українців – терористів та радикалів. Надалі саме їх можуть звинуватити у терактах, організованих російськими спецслужбами на території росії», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за даними опитування російського Левада-центру, росіяни втрачають інтерес до війни в Україні, але схиляються до того, що її треба продовжувати.

Інше опитування показало, що дві третини чоловіків у росії не готові особисто воювати в Україні. Крім того, росіяни не хочуть матеріально допомагати своїй армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: