Більшість росіян не готові ані особисто воювати в Україні, ані жертвувати гроші своїй армії – опитування

Читать на русском
Дві третини чоловіків-росіян не готові особисто взяти участь у війні в Україні. Опитування також показало, що більше половини росіян підтримали б рішення путіна про повторний наступ на Київ.

Дві третини чоловіків у росії (62%) не готові особисто воювати в Україні. Крім того, росіяни не хочуть матеріально допомагати своїй армії: 67% не хочуть жертвувати свої кошти на підтримку війни.

Такими є дані опитування соціологічної служби Russian Field, проведеного 28-31 липня, повідомляє видання «Комерсант». При цьому автори дослідження попереджають, що результати з низки питань про те, що відбувається в Україні, можуть «не збігатися з реальною ситуацією, оскільки росіяни бояться говорити на цю тему».

Про бажання взяти участь у бойових діях заявили 29% респондентів: найчастіше це люди віком від 45 до 59 років (37%), тоді як серед чоловіків від 18 до 29 років таких лише 23%.

Винен «колективний Захід» та «безбожники»: ЗМІ розповіли про нову кремлівську методику щодо вторгнення в УкраїнуУ кремлі пропонують пропагандистам звинувачувати у початку війни в Україні колективний Захід, який нібито хоче знищити росію та забрати її ресурси. Однією із цілей вторгнення називають боротьбу з безбожниками, серед яких українські військові.

Опитування показало, що 60% росіян підтримали б рішення путіна розпочати «новий наступ на Київ» (проти цього 26%). При цьому 65% громадян схвалили б припинення війни та підписання «мирної угоди» (проти – 28%).

За продовження війни в Україні висловилося 52% росіян, а за перехід до «мирних переговорів» – 38%.

59% росіян вважають, що війна росії проти України затягнулася, зворотної думки дотримуються 28% респондентів. При цьому 41% росіян мають «втому від новин» про вторгнення в Україну.

На думку третини опитаних, війна в Україні триватиме ще більше року, 18% вважають, що воєнні дії закінчаться протягом року.

При цьому 62% росіян вважають, що вторгнення їх країни в Україну проходить «безперечно» або «швидше» успішно, зворотної думки дотримуються 19%.

Нагадаємо, за даними іншого опитування, п'ята частина росіян «зазнають стресу» через війну в Україні.

Закрите соцопитування, проведене на замовлення кремля, показало, що лише 30% росіян вважають, що війну в Україні потрібно зупинити прямо зараз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: