Поблизу населених пунктів Зайцеве та Майорськ тривають бої – Генштаб

Читать на русском
У п'ятницю, 2 вересня, росіяни обстрілювали позиції ЗСУ на всіх напрямках. Поблизу населених пунктів Зайцеве та Майорськ тривають бої.

У п'ятницю, 2 вересня, росіяни обстрілювали позиції ЗСУ на всіх напрямках. Поблизу населених пунктів Зайцеве та Майорськ тривають бої.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без істотних змін. Певні підрозділи збройних сил республіки Білорусь виконують завдання щодо посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях. Тривають заходи контрольних перевірок підрозділів, а також підготовка до чергових військових навчань.

У місті Брест виявлено дислокацію підрозділів БПЛА збройних сил росії, які залучаються до розвідки прикордонних районів України.

Яка ситуація на фронтах України – нове зведення ГенштабуРосійські війська намагалися вести наступальні бої у районах населених пунктів Весела Долина та Зайцеве на Бахмутському напрямку, а також у районі Водяного на Новопавлівському напрямку.

На Сіверському напрямку противник утримує окремі підрозділи Збройних сил Російської Федерації у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог здійснив обстріл районів населених пунктів Сеньківка, Хренівка, Кам'янська Слобода Чернігівської області та Нововасилівка, Травневе, Суходіл, Нова Слобода Сумської області.

На Слобожанському напрямі ситуація значних змін не зазнала. Підрозділи сил оборони утримують позиції, і не дають ворогові можливості просуватися вглиб території нашої держави.

На Харківському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Уди, Соснівка, Великі Проходи, Розплідник, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Петрівка, Перемога, Старий Салтів та Пришиб.

Здійснив дистанційне мінування місцевості в районі населеного пункту Леб'яжого.

Сили оборони успішно відбили атаку ворога у районі населеного пункту Гусарівка.

На Слов'янському напрямку підрозділи ворога обстріляли з танків, мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Вернопілля, Бражівка, Дібрівне, Долина, Богородичне, Донецьке, Райгородок, Краснопілля. Активних наступальних дій ворог не вів.

На Краматорському напрямку противник здійснював обстріли в районах населених пунктів Верхньокам'янське, Івано-Даріївка, Переїзне, Веселе, Роздолівка, Григорівка, Сіверськ.

На Бахмутському напрямку здійснював обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Білогорівка, Яківлівка, Соледар, Бахмутське, Кодема, Майорськ, Нью-Йорк, Суха Балка, Юріївка.

Сили оборони успішно відбили атаки ворога у напрямах населених пунктів Соледар, Бахмутське, Весела Долина.

Наступальними діями підрозділи «кадировців» намагаються просунутися у напрямах населених пунктів Зайцево і Майорськ, бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку зазнали населені пункти Тоненьке, Авдіївка, Карлівка, Первомайське, Водяне, Досвідне, Веселе, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка.

Наступальними та штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне становище у напрямках населених пунктів Першотравневе, Опитне та Невельське. Завдяки злагодженим діям Сил оборони, ворог був відкинутий на позиції, що раніше займалися.

На Новопавлівському напрямку активних наступальних дій не проводив. Зафіксовано обстріл районів населених пунктів Велика Новосілка, Ненучне, Богоявленка, Пречистівка, Новомайорськ, Микільське.

На Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріл об'єктів у районах населених пунктів Новоочеретувате, Новосилка, Времівка, Новопіль, Новодарівка, Залізничне, Дорожнянка, Новоданилівка, Білогір'я.

На Південнобузькому напрямку противник здійснив обстріли районів населених пунктів Широке, Партизанське, Новопетрівка, Трудолюбівка, Любомировка, Шевченкове, Луч, Степова Долина, Прибузьке, Лимани, Таврійське, Любимівка.

ЗСУ успішно відбили наступ противника неподалік Високопілля та Потьомкіно.

Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжує виконувати завдання з розвідки та блокування цивільного судноплавства.

Зберігається загроза завдання ракетних ударів по об'єктах та елементах інфраструктури в глибині території України.

У районах населених пунктів Херсон та Енергодар точними ударами ЗСУ знищено 3 артилерійські системи противника, а також склад із боєприпасами та в роту особового складу. Поранених вивезли до медичних установ поблизу населеного пункту Борозенське Херсонської області. Через неналежний рівень медичної допомоги більшість окупантів померли від отриманих поранень.

Нагадаємо, ЗСУ завдали удару по поромній переправі в Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: