Фінляндія скоротила видачу туристичних віз росіянам

Читать на русском
Фінляндія сьогодні, 1 вересня, скоротила кількість віз, які видаються громадянам російської федерації, до однієї десятої від звичайної кількості.
Укрінформ

Фінляндія сьогодні, 1 вересня, скоротила кількість віз, які видаються громадянам російської федерації, до однієї десятої від звичайної кількості.

Про це повідомляє Associated Press.

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто заявив, що таким чином країна хоче показати, що в час, коли українці страждають, нормальний туризм не має тривати як завжди.

Згідно з новим рішенням, Фінляндія дозволить росіянам подавати заяву на отримання туристичної візи лише один раз на тиждень і лише у чотирьох російських містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Мурманську та Петрозаводську неподалік фінського кордону. Щотижня прийматимуть лише близько 100 заяв на видачу туристичних документів.

Експерт оцінив імовірність заборони видачі ЄС шенгенських віз для росіянУ ЄС обговорять можливість заборонити видачу шенгенських віз росіянам. Політолог оцінив ймовірність такого кроку.

«З початку вересня країна зменшить кількість доступних прийомів для подання візових заяв з 1000 до 500 на день, з яких лише 100 будуть виділені для туристів», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн ЄС домовилися про призупинення спрощеної процедури видачі віз громадянам росії на тлі вторгнення в Україну. Водночас Естонія спільно з Литвою, Латвією та Польщею розглядає питання щодо більшого обмеження в'їзду громадян країни-агресора з візами ЄС.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що призупинення спрощеного візового режиму для громадян росії – це найменше, що можна зробити, щоб росіяни відчули причетність до війни їхньої держави проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: