Залужний: П'ята частина російського угруповання в Україні вже розгромлена ЗСУ

Читать на русском
Втрати російських окупантів в живій силі та техніці вражають - вже п'ята частина російського угруповання, залученого до війни в Україні, розгромлена
Валерій ЗалужнийFacebook

Російські окупанти вже втратили в Україні п'яту частину своїх підрозділів, яку залучили до бойових дій проти ЗСУ.

Про це повідомив головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний в Telegram.

Залужний провів телефонну розмову зі своїм американським колегою, головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Зокрема, генерали звірили дані про втрати російських окупантів в Україні.

«Ми відзначаємо, що противник зазнає значних втрат, перш за все в живій силі - п'ята частина підрозділів зс рф, залучених до бойових дій в Україні, розгромлена» - зазначив український генерал.

Згідно з останньою оцінкою американської розвідки, кожен день гинуть або отримують поранення не менше 500 російських військових. Приголомшливо високий рівень втрат в Україні означає, що володимир путін, можливо, не зможе досягти цього року однієї з ключових цілей своєї війни – повного захоплення Донбасу.

Станом на 13 серпня з моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну росія втратила 43400 одиниць особового складу вбитими, 1856 танків і сотні одиниць військової техніки.

Реальні втрати росії на війні з Україною можуть становити цифру, у два рази більшу, ніж та, яку публікує Генеральний штаб Збройних сил України. У Пентагоні вважають, що близько 70-80 тисяч одиниць особового складу російської армії були ліквідовані ЗСУ під час вторгнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: