ВАКС заборонив перереєстровувати бізнес російського олігарха Євтушенкова

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив заяву Мін'юсту про забезпечення адміністративного позову до російського олігарха.
Володимир Євтушенков

Вищий антикорупційний суд заборонив перереєстровувати майно компаній і сам бізнес російського олігарха Володимира Євтушенкова, стосовно якого розглядається позов про стягнення в дохід держави активів громадян держави-окупанта.

Таке рішення 25 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС за заявою про забезпечення позов Міністерства юстиції, повідомляє «Слово і діло».

«Заяву Міністерства юстиції України від 24.08.2022 про забезпечення адміністративного позову задовольнити повністю. Вжити у справі заходи забезпечення адміністративного позову. Заборонити органам державної реєстрації прав на нерухоме майно, державним реєстраторам прав на нерухоме майно, державним реєстраторам органів місцевого самоврядування, особам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно, вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо наступних об'єктів нерухомого майна та земельних ділянок, які належать АТ «Український науково-дослідний проектно-конструкторський та технологічний інститут трансформаторобудування»; ТОВ «Науково-інженерний центр «ЗТЗ-Сервіс»; ТОВ «СМАРТ ДІДЖИТАЛ СОЛЮШНС»; ТОВ «ІТМ-Україна», – йдеться в рішенні.

Зокрема, ВАКС заборонив вчиняти такі дії щодо:

  • двох транспортних цехов, двох нежитлових приміщень загальними площами 2268,4 кв. м і 17780,8 кв. м, квартири у Запоріжжі, недобудованого спального корпусу в с. Лисогірка Запорізького району Запорізької області (АТ «Український науково-дослідний проектно-конструкторський та технологічний інститут трансформаторобудування»);
  • інженерного корпусу з їдальнею площею 18974,2 кв. м (ТОВ Науково-інженерний центр «ЗТЗ-Сервіс» і АТ ХК «Електрозавод»);
  • приміщення боксових гаражів загальною площею 564,9 кв. м і нежитлової будівлі у Запоріжжі (ТОВ Науково-інженерний центр «ЗТЗ-Сервіс»); – інженерного корпусу з їдальнею площею 18974, 2 кв. м, нежитлової будівлі площею 10577,8 кв. м, одноповерхова частина ЛЕК площею 23926 кв. м і п'яти об'єктів нерухомості площами 1417, 92,1, 286,7 кв. м, 221,9 кв. м і 37,3 кв. м у Запоріжжі (АТ ХК «Електрозавод»).

Також антикорупційний суд заборонив вчинення реєстраційних дій щодо часток у статутних капіталах цих компаній, а саме: 59,2% у ТОВ «СМАРТ ДІДЖИТАЛ СОЛЮШНС»; 59,2% у ТОВ «ІТМ-Україна»; 34,21% від загальної кількості акцій АТ «Український науково-дослідний проектно-конструкторський та технологічний інститут трансформаторобудування»; 42,09% від загальної кількості акцій ТОВ «ЗТЗ-СЕРВІС» і 42,09 % від загальної кількості акцій ТОВ «Електрозавод-Віт».

Нагадаємо, Мін'юст подав перший позов про стягнення в дохід держави українських активів росіян. Він стосувався Євтушенкова. Пізніше ВАКС узяв його до розгляду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: