Адміністрація Байдена присвоїть назву місії допомоги Україні – WSJ

Читать на русском
Адміністрація американського президента Джо Байдена присвоїть назву місії допомоги Україні, а також призначить відповідального генерала.

Адміністрація американського президента Джо Байдена присвоїть назву місії допомоги Україні, а також призначить відповідального генерала.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal у четвер, 25 серпня.

За інформацією журналістів, вже найближчими тижнями адміністрація Байдена планує надати окреме ім'я своїй військовій місії з підтримки України, що означатиме перехід від разових зусиль із навчання та допомоги до багаторічних.

Зеленський обговорив із Байденом кроки до перемоги та притягнення рф до відповідальностіПрезидент України Володимир Зеленський обговорив зі своїм американським колегою Джо Байденом подальші кроки країни на шляху до перемоги над росією.

Видання зазначає, що назва операції формально визнає зусилля США за прикладом, як раніше Пентагон називав місії в Іраку та Афганістані операціями «Іракська свобода», «Незламна свобода» та «Вартовий свободи».

Це має велике бюрократичне значення, оскільки зазвичай спричиняє довгострокове цільове фінансування. Крім того, українську місію очолить генерал, який, як очікується, буде дво- чи тризірковим, тобто генерал-майор чи генерал лейтенант.

Нагадаємо, у Пентагоні впевнені, що Україна протягом кількох років поступово перейде на озброєння НАТО.

Також зазначимо, президент США Джо Байден привітав українців із Днем Незалежності та оголосив про виділення 2,98 млрд доларів допомоги у сфері безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: