РосЗМІ назвали два варіанти проведення псевдореферендумів на окупованих територіях

Читать на русском
Кремль може спочатку провести псевдореферендуми в окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей, а пізньої осені – на Донбасі. Або повністю перенести процес ближче до зими.

Кремль розглядає два варіанти проведення псевдореферендумів на окупованих територіях: одночасно на Донбасі та в Запорізькій та Херсонській областях, а також по черзі.

Про це пише видання «Медуза» з посиланням на кілька джерел, близьких до кремля.

Основні варіанти проведення «референдумів», за даними видання, зараз такі:

  • у вересні чи жовтні провести псевдореферендуми на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей, а пізньої осені – у «ЛНР» та «ДНР»;

  • провести всі «референдуми» одночасно, але пізніше; у кремлі сподіваються, що до пізньої осені зможуть повністю захопити Донецьку область.

Проводити псевдореферендуми хочуть за тим самим сценарієм, за яким проходили праймеріз «Єдиної росії» та «голосування» у Криму 2014 року. «У день голосування відкриється не максимально можлива кількість дільниць, що було б зручно виборцям, а обмежена кількість. Через це у працюючих комісіях виникнуть черги з охочих проголосувати, «створиться відчуття дуже хорошої явки». За словами джерела, цю картинку зручно використовувати для телесюжетів: «Глядачі побачать, що на ділянках багато народу», – пише видання з посиланням на джерела в адміністрації путіна.

Нагадаємо, останнім часом надходить суперечлива інформація про дату псевдореферендумів. ЗМІ писали про можливе «голосування» 11 вересня та 14 вересня.

«Медуза» також писала, що в кремлі працюють над запасним сценарієм – перенести «референдуми» на зиму.

За організацію псевдореферендумів про «возз'єднання з росією» відповідає перший заступник глави адміністрації президента рф Сергій Кирієнко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: