Як розпочнеться навчальний рік у школах Сумщини: деталі від ОДА

Читать на русском
У Сумській області планують запровадити змішану форму навчання. Можливість облаштувати укриття є не у всіх школах.

У Сумській області планують запровадити змішану форму навчання. Можливість облаштувати укриття є не у всіх школах.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький під час брифінгу у вівторок, 30 серпня.

Кличко детально розповів, як працюватимуть столичні школи з 1 вересняУ столиці з 1 вересня для очного навчання відкриються лише ті школи, де є укриття або там, де укриття знаходиться в кроковій доступності.

«Здебільшого, це буде змішана форма навчання у тих закладах, у яких є можливість організувати об'єкти укриття та бомбосховища, як і для працівників навчальних закладів, так і для самих учнів», – повідомив Живицький.

Він зазначив, що деякі школи відкриються виключно в онлайн-режимі – це 25-кілометрова зона від кордону із російською федерацією. За словами Живицького, обстріли Сумської області з території росії не бувають глибшими, ніж 15 км углиб області.

«Ще плюс 10 км ми взяли таку смугу небезпеки. Далі вже спільно з органами самоврядування з батьками ми визначаємося щодо режиму навчання у всіх навчальних закладах. Якщо ще тиждень-два тому більшість батьків виступали за онлайн-навчання, то сьогодні, коли було проведено роботу з батьками, і було створено всі необхідні умови для навчання, батьки просять відновити хоча б змішану форму навчання», – додав він.

Нагадаємо, у Харкові школи розпочнуть навчальний рік у режимі онлайн.

У той же час в Києві 138 тисяч школярів розпочнуть навчальний рік у режимі офлайн. КМДА показала фото укриттів, де ховатимуться діти та вчителі під час повітряної тривоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: