У МОН розповіли, скільки шкіл зараз облаштовано укриттями

Читать на русском
В Україні на сьогоднішній день вже приблизно половина усіх шкіл обладнана укриттями для учнів.

В Україні на сьогоднішній день приблизно половина шкіл обладнана укриттями для учнів.

Про це в ефірі українського телемарафону повідомив перший заступник міністра освіти Андрій Вітренко.

Що мають робити вчителі після сигналу «повітряна тривога»: алгоритм МОНМОН опублікувало алгоритм дій вчителів на заняттях у школах під час оголошення сигналу повітряної тривоги.

«За нашою інформацією, приблизно 50% шкіл облаштовано укриттями для отримувачів освітнього процесу. Ця цифра невпинно зростає. Ми моніторимо цю цифру щоп'ятниці, щоб мати оперативну інформацію», - сказав Вітренко.

Навчальний рік, згідно з постановою уряду, розпочнеться з 1 вересня.

«Для тимчасово окупованих територій та територій підвищеної небезпеки освітній процес проходитиме в онлайн режимі. Для територій, скажімо так, безпечних і де вже підготовлено укриття для отримувачів освіти та учасників освітнього процесу буде запроваджено офлайн-режим, тобто аудиторний режим, або змішана форма навчання – це офлайн режим із використанням технологій дистанційного навчання», – розповів Вітренко.

МОН рекомендувало школам провести батьківські збори перед початком навчального року у укриттях, щоб батьки самостійно могли оцінити його якість та надійність.

Нагадаємо, у середині серпня голова МОН Сергій Шкарлет повідомляв, що до офлайн-занять готові близько 41% навчальних закладів. Станом на 19 серпня - понад 11 тисяч навчальних закладів у всій Україні, тобто 47%.

У Києві комісії перевірили усі освітні заклади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: