Кличко детально розповів, як працюватимуть столичні школи з 1 вересня

Читать на русском

У столиці з 1 вересня для очного навчання відкриються лише ті школи, де є укриття або там, де укриття знаходиться в кроковій доступності.

У столиці з 1 вересня для очного навчання відкриються лише ті школи, де є укриття або там, де укриття знаходиться в кроковій доступності. У Києві лише 22 школи працюватимуть в онлайн форматі.

Про це повідомив у Telegram мер Києва Віталій Кличко у п'ятницю, 26 серпня.

За інформацією мера, усі школи столиці вже пройшли перевірку на предмет наявності укриттів. Відомо, що 22 школи не зможуть розпочати очне навчання з 1 вересня.

Що мають робити вчителі після сигналу «повітряна тривога»: алгоритм МОНМОН опублікувало алгоритм дій вчителів на заняттях у школах під час оголошення сигналу повітряної тривоги.

«Нагадаємо, ми ухвалили рішення, що в очному режимі школярі навчатимуться лише у тих освітніх закладах, де є обладнані укриття чи укриття – у кроковій доступності. Ми завершуємо перевірку шкіл щодо їхньої готовності. Тому що безпека наших дітей в умовах війни – найголовніше. 22 із 421 муніципальної школи працюватимуть виключно онлайн, тому що в кроковій доступності від них немає укриттів», - розповів Кличко.

За інформацією мера, в онлайн-режимі розпочне роботу ще одна школа – у Подільському районі. Цей навчальний заклад найбільше постраждав під час російського обстрілу. У цій школі ще роблять ремонт.

«Інші – 95% шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання – як у очному, так і онлайн. Усі, хто виявив бажання вчитися очно, матимуть таку можливість. На сьогодні – це 132 тисячі школярів», - додав мер.

У школах столиці укриття обладнано та укомплектовано. Є стільці, парти, у деяких навіть лежачі місця, ігрові кімнати, санвузли. Розмістити у цих укриттях можна до 145 тисяч осіб.

У кількох навчальних закладах робота щодо підготовки укриттів ще триває і її планують завершити до кінця вересня. Протягом цього часу вчителі та школярі переходитимуть до укриттів, які знаходяться у кроковій доступності – у школах по сусідству чи до метрополітену.

Також, за словами мера:

  • у Києві зараз перебуває 60% дітей-школярів,
  • ще 20% перебувають за кордоном,
  • 20% – в інших регіонах України.
  • більш ніж 4 тисячі дітей-переселенців прийняли до шкіл та дитячих садків столиці.

Раніше в МОН повідомляли, що в Україні на сьогоднішній день приблизно половина шкіл обладнана укриттями для учнів.

У середині серпня глава МОН Сергій Шкарлет повідомляв, що до офлайн-занять готові близько 41% навчальних закладів. Станом на 19 серпня понад 11 тисяч навчальних закладів у всій Україні, тобто 47%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: