Перше судно з українським зерном прибуло до Африки

Читать на русском
У вівторок, 30 серпня, в порт Джибуті прибуло судно, яке привезло першу партію українського зерна. На борту знаходиться 23 тисячі тонн пшениці.
Getty Images

У вівторок, 30 серпня, в порт Джибуті прибуло судно, яке привезло першу партію українського зерна. На борту знаходиться 23 тисячі тонн пшениці.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

У відомстві зазначають, що балкер BRAVE COMMANDER, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН, прибув до Джибуті. На його борту 23 тисячі тонн пшениці, яка після розвантаження буде доправлена споживачам в Ефіопії.

Відомо, що близько тижня потрібно на упакування пшениці в мішки і доставку до Ефіопії. Там 20 млн людей потребують продовольчої допомоги.

«Від моменту підписання «зернової ініціативи» ми розуміли глобальну продовольчу відповідальність України перед світом, особливо перед тими країнами Африки та Азії, що знаходяться в стані гуманітарної катастрофи. Саме тому у тісній співпраці з ООН ми уже відправили два судна з понад 50 тисячами тонн агропродукції для допомоги населенню Ефіопії та Ємену», – додають у Мінінфраструктури.

Нагадаємо, з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» 30 серпня вийшли одразу шість суден – SeaJoy, Lady Zehma, Saffet Aga, Simas, Michallis, Karteria – із 183 тисячами тонн української аграрної продукції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: