Українські зерносховища вже переповнилися, потрібно прискорити експорт – ООН

Читать на русском
Потрібно більше експорту зернових з України, щоб українським аграріям було де зберігати решту зібраного врожаю
Ілюстративне фотоswissinfo.ch

Україна зіткнулася з тим, що їй вже нікуди складати зібране зерно. Тому питання вивезення зернових на експорт залишається дуже актуальним.

Про це заявив постійний координатор ООН у спеціальному координаційному центрі в Стамбулі Амір Махмуд Абдулла, 27 серпня повідомляє пресслужба ООН.

«Україні потрібно продати кілька мільйонів тонн продовольства, що зберігається в зерносховищах, щоб звільнити місце для наступного врожаю» - сказав він.

Абдулла також підтвердив, що за місяць роботи зернового коридору морським шляхом було експортовано понад мільйон тонн зерна. Це допомогло звільнити місце для складування врожаю, але потрібно більше експорту, щоб було де зберігати решту зібраного врожаю.

При цьому у 2022 році українські аграрії зможуть зібрати не більше 60 мільйонів тонн зернових через посуху в центральних регіонах та окупацію російськими військами.

Нагадаємо, Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) допоможе Україні зі зберіганням призначеного до внутрішнього споживання зерна. Передбачається, що буде забезпечено зберігання чотирьох мільйонів тонн зерна - це 25% від загальнонаціональної потреби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: