Крадене зерно із Луганщини вивозять вагонами та десятками машин – Гайдай

Читать на русском
Росіяни крадуть українське зерно у Старобільську та Сватовому Луганської області та вивозять десятками автомобілів та потягом.

Росіяни крадуть українське зерно у Старобільську та Сватовому Луганської області та вивозять десятками автомобілів, а також вагонами поїзда.

Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у своєму Telegram-каналі у понеділок, 29 серпня.

Українські зерносховища вже переповнилися, потрібно прискорити експорт – ООНПотрібно більше експорту зернових з України, щоб українським аграріям було де зберігати решту зібраного врожаю

Він розповів, що у цих містах російські окупанти організували так звані «зони спрощеного митного контролю». Зерно звідти відвантажують у вагони та вивозять в сторону росії.

За його словами, навіть із спеціальним залізничним транспортом у окупаційної влади проблеми. У зв'язку з цим у напрямку кордону поїзди вирушають один раз на два дні.

«Спочатку вивезення зерна вони налагодили через елеватор у Старобільську. А нещодавно розпочали відвантаження ще й зі Сватового. У черзі стоять по 60-70 машин, бо облаштованих для вивезення зерна вагонів у ворога лише 10», - розповів голова ОВА.

Гайдай додав, що російські загарбники вивезли з Луганської області до росії 200 тисяч тонн зерна нового врожаю.

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, за перший місяць дії зернової ініціативи вдалося експортувати з України мільйон тонн зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: