Звільняти Херсон та область будуть неспішно та акуратно – експерт

Читать на русском
Просування на Херсонському напрямку є, неспішне, але стабільне; низку населених пунктів вже деокуповано. Наступати швидше - значить зазнавати великих втрат
Ілюстративне фотоFacebook

Збройні Сили України будуть звільняти Херсон і Херсонську область не поспішаючи, неквапливо, щоб уникнути зайвих втрат і руйнувань. Це російські окупанти можуть укладати в землю тисячі людей за дрібне містечко, Україна своїх солдатів береже.

Про це розповів речник міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm, військовослужбовець ЗСУ Михайло Макарук в інтерв'ю виданню Телеграф.

Макарук нагадав, що просування на Херсонському напрямку є, неспішне, але стабільне; ряд населених пунктів вже деокуповано. Наступати швидше - значить зазнавати великих втрат без особливо значущого результату, оскільки населені пункти будуть зруйновані.

Майбутня битва за Херсон може визначити результат вторгнення путіна в Україну – Atlantic CouncilРезультат битви за Херсон визначить подальший напрямок війни. Якщо Україна переможе, це стане нищівним ударом по імперських амбіціях путіна. Перемога росії може відкрити їй шлях до окупації всього українського узбережжя Чорного моря.

«Ми ж не москалі - ми не будемо стирати населені пункти з лиця землі, класти тисячами своїх цивільних і військових» - додав він.

Макарук нагадав, що бої за Сєвєродонецьк і Лисичанськ завершилися тим, що ЗСУ відійшли на заздалегідь підготовлені позиції, оскільки обидва міста перетворилися на розстріляні росією руїни. Якби не відхід ЗСУ, навряд чи б росії вдалося встановити контроль над цими двома містами. При цьому окупанти зазнали таких втрат, що досі не можуть прийти до тями та на лугансько-донецькому напрямку змушені атакувати тільки локально.

«Покласти три танкові батальйони за районний центр, купу піхоти! Це «геніальність» армії. Дай Боже рашці якнайбільше таких полководців!»- резюмував експерт.

Нагадаємо, Херсонську область можуть звільнити вже до вересня цього року. Збройні Сили України контролюють всі транспортні артерії, по яких женуть зброю та боєприпаси російські окупанти. Склади та бази росіян послідовно винищуються.

Окупанти ведуть тотальне мінування важливих інфраструктурних та комунікаційних об'єктів у Херсоні. Серед іншого, заміновані важливі об'єкти газопостачання, електропостачання та водопостачання. Це вказує на те, що ворог готується до втечі з міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: