Наказав вивезти майже 140 тис. тонн зерна: псевдомеру Енергодара повідомили про підозру

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру гауляйтеру окупантів в Енергодарі Запорізької області. Колаборант наказав вивезти майже 140 тисяч тонн українського зерна.
Служба безпеки України

СБУ повідомила про підозру гауляйтеру окупантів в Енергодарі Запорізької області. Колаборант наказав вивезти майже 140 тисяч тонн українського зерна.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Чиновник працював над встановленням окупаційного режиму в Енергодарі. Зокрема, він видавав злочинні розпорядження, які дозволили окупантам забирати активи українського бізнесу на тимчасово окупованих територіях. Наразі розслідують кілька фактів привласнення майна українських сільгоспвиробників Кам'янсько-Дніпровського району та Енергодара на понад 1,89 млрд грн.

За словами співробітників СБУ, гауляйтер прийняв рішення про скасування всієї структури органів виконавчої влади Енергодарської міськради. Потім також затвердив структуру «адміністрації Енергодара», до складу якої «ввів» представників незаконних військових формувань і військовослужбовців з рф.

Сьогодні, 30 серпня, псевдочиновнику пред'явлено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в окупованій Михайлівці Запорізької області ліквідували колаборанта Андрія Рижкова. Зрадника, який був місцевим «начальником поліції», знайшли повішеним.

Також раніше писали, що слідчі СБУ повідомили про підозру «меру» Маріуполя та чотирьом його «заступникам» за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Крім цього, вони зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще 10 «посадовців» на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: