Під Запоріжжям знайшли мертвим гауляйтера Михайлівки – подробиці

Читать на русском
На окупованій частині Запорізької області знайдено мертвим наступного зрадника України. Колаборанта Андрія Рижкова з Михайлівки знайшли повішеним.
фото із соцмереж

В окупованій Михайлівці Запорізької області ліквідували колаборанта Андрія Рижкова. Зрадника, який був місцевим «начальником поліції», знайшли повішеним.

Про це повідомляє спікер Одеської області Сергій Братчук у своєму Telegram-каналі.

Андрія Рижкова, якого окупанти призначили «начальником поліції» в Михайлівці, знайшли повішеним. За попередньою інформацією, це сталося в Мелітополі.

«Його знайшли повішеним в петлі. Але остаточно поки що джерела не підтвердили. Тож поки що в режимі очікування на офіційну інформацію», - розповів він, посилаючись на соцмережі.

На Запоріжжі підірвали машину чергового колаборанта, він помер у лікарніНа Запоріжжі підірвали автомобіль гауляйтера смт Михайлівка Івана Сушка – колаборант загинув.

Варто зазначити, що зрадник колись був українським прикордонником. Складав присягу на вірність українському народові. Після виходу у відставку навіть заснував громадську організацію з патріотичною назвою «Прикордонники Михайлівщини».

Рижков добровільно зголосився на співпрацю з окупантами. Причому він намагався виправдатися перед односельцями за зраду і пояснював роботу на ворога бажанням «боротися з хвилею злочинності» в Михайлівці, «супроводжувати михайлівців, які хочуть евакуюватися» і «охороняти їхнє майно» та навіть «доставляти людям ліки».

За співпрацю з російськими окупантами 31 травня 2022 року Рижкову було заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Зазначимо, що колаборант зник вночі проти 24-го, Дня Незалежності, коли підірвали Івана Сушка – його було призначено окупантами «головою адміністрації» селища Михайлівка. Через це місцеві жителі припускають, що Рижкова забрали із собою партизани, щоб отримати від нього якусь інформацію.

Нагадаємо, що у Запорізькій області у тимчасово окупованому Бердянську підірвали колаборанта, так званого заступника начальника ДАІ міста Олександра Колеснікова.

Напередодні у Маріуполі стався замах на самопроголошеного мера.

До цього у Мелітополі підірвали колаборанта з оточення Балицького.

Також гауляйтеру Маріуполя та дев'ятьом колаборантам з Донбасу оголосили підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: