Гауляртеру Маріуполя та дев'ятьом колаборантам з Донбасу оголосили підозру

Читать на русском
Гауляйтеру Маріуполя та ще дев'ятьом колаборантам з Донецької та Луганської областей оголосили підозру.
ssu.gov.ua

Гауляйтеру Маріуполя та ще дев'ятьом колаборантам з Донецької та Луганської областей оголосили підозру.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще 10 «посадовців» на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини», – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що слідчі СБУ додатково повідомили про підозру «меру» Маріуполя та чотирьом його «заступникам» за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Колишні депутати міськради від ОПЗЖ перейшли на бік ворога. Тепер вони організовують роботу окупаційної влади. Ще одну справу щодо цих колаборантів уже передали до суду. Їх звинувачують також у державній зраді і колабораційній діяльності.

Крім того, очільник селищної Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації та два його заступники вирішили «залишити» за собою власні посади і при окупаційному режимі.

«Пішовши на угоду з ворогом, колаборанти не тільки добровільно очолили фейкову «адміністрацію Станично-Луганського району ЛНР», а й всіляко намагаються довести свою лояльність», – додають у повідомленні.

Добровільно пішов на угоду з ворогом і очільник одного зі структурних підрозділів захопленого «Луганськгазу». Зрадила присязі й колишня очільниця одного з відділів районного Пенсійного фонду на Луганщині.

Їм повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала колишню керівницю партії «ОПЗЖ» у Львівській області та львівської громадської організації «Український вибір – право народу», головою яких є народний депутат Віктор Медведчук. Її підозрюють у державній зраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: