На Херсонщині експоліцейський організував видачу паспортів рф

Читать на русском
Колишній поліцейський у Генічеську Херсонської області перейшов на бік окупантів та організував видачу російських паспортів.
Фото DW

Колишній поліцейський у Генічеську Херсонської області перейшов на бік окупантів та організував видачу російських паспортів.

Про це повідомляє прокуратура Херсонської області.

Слідчі встановили, що у травні 2022 року колишній поліцейський перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з представниками окупаційної влади на Херсонщині. Він добровільно пішов «служити» в псевдоправоохоронний орган на посаді «начальника Генического РО ГУ МВД в Херсонской области».

«Підозрюваний здійснює загальну організацію роботи незаконно створеного правоохоронного органу, у тому числі прийом та звільнення співробітників», – зазначають у повідомленні.

У Зеленського розповіли, чому росія провалила примусову паспортизаціюПодоляк розповів, чому намагання росії провести паспортизацію на окупованих українських територіях є абсолютно провальними.

Крім цього, чоловік організовував незаконну та примусову видачу російських паспортів українцям.

Підозрюваному загрожує до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, гауляйтеру Маріуполя та ще дев'ятьом колаборантам з Донецької та Луганської областей оголосили підозру.

Також Служба безпеки України затримала колишню керівницю партії «ОПЗЖ» у Львівській області та львівської громадської організації «Український вибір – право народу», головою яких є народний депутат Віктор Медведчук. Її підозрюють у державній зраді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: