Кияни вимагали скасувати зупинку транспорту під час тривоги: Кличко відповів на петицію

Читать на русском
Віталій Кличко заявив, що рішення про зупинку транспорту під час повітряної тривоги було ухвалено з урахуванням оцінки безпеки в Києві і поки що міняти його не будуть.
Фото: itc.ua

Правила, згідно з якими наземний громадський транспорт Києва має зупинятися під час повітряної тривоги, скасовувати не будуть.

Так мер Віталій Кличко відповів на петицію на сайті КМДА.

«Рішення зупиняти транспорт під час повітряних тривог необґрунтовано та шкідливо для жителів міста та економіки столиці. Рішення ніяк не підвищує безпеку містян, які мають шукати укриття на перших зупинках, де їм довелося вийти під час повітряних тривог. При цьому маршрутки продовжують курсувати і возити пасажирів. Така сама ситуація і з таксі та приватними автомобілями», – йдеться у петиції.

День Незалежності: в Україні прозвучала рекордна кількість повітряних тривогНа День Незалежності в Україні пролунало 189 повітряних тривог – рекорд за півроку повномасштабної війни. За кількістю тривог лідерами стали Кіровоградська та Полтавська область, за тривалістю – Запорізька.

Кличко на це відповів, що рішення було ухвалене Радою оборони Києва, а Київська міська рада не має адміністративного впливу на цей орган.

«Рішення Ради оборони міста Києва ухвалювалося з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці, а отже буде переглянуте виключно за умови її суттєвої стабілізації та надходження відповідних рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Відповідний аналіз та оцінка здійснюються на постійній основі», – йдеться у відповіді мера.

Він також зазначив, що призупинення роботи транспорту під час повітряної тривоги не несе для пасажирів «ніяких додаткових витрат, оскільки після її завершення вони можуть скористатися заздалегідь сплаченими проїзними документами».

Нагадаємо, із серпня у Києві діють нові правила роботи транспорту під час повітряної тривоги. Транспорт повинен зупинитися та висадити пасажирів, які мають пройти до укриття. Після відбою тривоги водій чекатиме на пасажирів протягом 10 хвилин. Повторно платити за проїзд не потрібно.

Кличко нещодавно пояснив, навіщо потрібні такі правила.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: