Кличко пояснив, навіщо виходити з транспорту під час повітряної тривоги

Читать на русском
Скупчення людей у громадському транспорті у разі повітряної тривоги становить небезпеку. Тому, сказав Кличко, всі мають залишити транспорт, розосередитися чи пройти в укриття.

Під час повітряної тривоги скупчення людей — це небезпека, тому громадянам потрібно вийти з громадського транспорту та розосередитись, в ідеалі – пройти до укриття.

Про це мер Києва Віталій Кличко розповів в інтерв'ю виданню «Бабель».

«У разі повітряної тривоги скупчення людей — це небезпека. Потрібно виходити з центрів і йти в укриття, в багатьох з яких вони є, зокрема, підземні паркінги. Якщо немає укриття, потрібно миттєво сховатися, це мають бути або бетонні конструкції, або улоговина. Люди повинні вийти з транспорту і розосередитися. По-друге, критики дуже багато: «Навіщо ми виходимо з транспорту?» Тому що це правила, написані кровʼю. У Миколаєві влучили в зупинку, загинули багато людей, багато поранених. Ці правила для того, щоб уникнути трагедії. І по-третє, це не сам Кличко прийняв таке рішення. Це рішення Ради оборони міста Києва. За рекомендацією військових, фахівців Служби з надзвичайних ситуацій», – заявив мер.

За словами Кличка, ідеально було б побудувати бомбосховище біля кожної транспортної зупинки, але місто зараз не має на це грошей.

«Скупчення людей у громадському транспорті в разі ракетного удару несе загрозу для їхнього життя. Тому вийшли, розосередились чи, оптимально, добігли до бомбосховища або укриття і перечекали повітряну тривогу», – резюмував він.

Нагадаємо, у Києві розробили нові правила роботи транспорту під час повітряної тривоги. Тепер наземний громадський транспорт має зупинитися та висадити пасажирів, які мають пройти до укриття. Після відбою тривоги водій чекатиме на пасажирів протягом 10 хвилин. Повторно платити за проїзд не потрібно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: