Нові правила роботи транспорту під час повітряної тривоги – подробиці від КМДА

Читать на русском
Як пояснили у КМДА, пасажирам не потрібно буде повторно оплачувати проїзд у транспорті, який зупинятиметься через повітряну тривогу. Після відбою водій чекатиме на пасажирів протягом 10 хвилин.

Пасажири комунального наземного транспорту, який тепер зупинятиметься під час повітряної тривоги, не повинні сплачувати за проїзд повторно після відбою. Приватних перевізників також закликають зараховувати пасажирам попередньо оплачений проїзд після поновлення руху.

Про це йдеться у поясненні міської адміністрації.

Київ виключили з рейтингу найкомфортніших міст: хто посів перше та останнє місцеВідень зайняв перше місце в рейтингу найкомфортніших для життя міст. До першої трійки також увійшли Копенгаген та Цюріх, замикає рейтинг Дамаск.

Згідно з новими правилами, трамваї після отримання сигналу про повітряну тривогу довозитимуть пасажирів до найближчої зупинки, автобуси та тролейбуси – до найближчої зупинки або розширення проїжджої частини («кишені»).

В адміністрації закликали пасажирів користуватися укриттями та не залишатися на зупинках під час повітряної тривоги.

Після відбою тривоги водій чекатиме на пасажирів протягом 10 хвилин. Хто не встиг повернутись – можуть скористатися наступним транспортним засобом.

«Оплачувати за проїзд повторно не слід в обох випадках. Контролери будуть попереджені про це та отримають відповідні інструкції. Місто закликає приватних перевізників дотримуватись правил безпеки під час повітряної тривоги і також зараховувати пасажирам попередньо оплачений проїзд після відновлення руху», – повідомили у КМДА.

Нагадаємо, у Києві наземний громадський транспорт зупинятимуть на час повітряної тривоги. Метро в цьому випадку, як і раніше, не перевозитиме пасажирів наземними ділянками.

Зазначимо, столичне метро зараз працює з 6 ранку до 22 години, наземний громадський транспорт – з 6:00 до 22:30.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: