США вже додали високоточні снаряди Excalibur до нового пакету військової допомоги Україні – Politico

Читать на русском
Швидше за все, Сполучені Штати дають Україні набагато більше озброєння, ніж повідомляють офіційно
М982 Excaliburmezha.media

Сполучені Штати Америки вже включили обіцяні Україні високоточні артилерійські снаряди М982 Excalibur в новий пакет військової допомоги. При цьому поставки для України зовсім не обмежені тим, що вказується в офіційному переліку.

Про це повідомляє американське видання Politico.

За даними видання, керовані артилерійські снаряди Excalibur, які можна застосовувати з будь-якою артилерією стандарту НАТО, вже передаються Україні. І загалом, видання робить висновок, що США постачають Україні набагато більше озброєння, ніж заявляють офіційно.

Так, в матеріалі наводиться посилання на ЗМІ, які стверджують, нібито США таємно передали Україні далекобійні ракети ATACMS, про надання яких офіційно навіть мови не йшло.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна в найближчому майбутньому може отримати від США керовані снаряди М982 Excalibur для артилерії стандарту НАТО - калібру 155 мм. В анонсованому і вже підписаному пакеті військової допомоги цих снарядів офіційно немає.

Крім цього, німецький уряд схвалив продаж Україні 255 високоточних керованих артилерійських снарядів Vulcano калібру 155 мм. Однак дата їх передачі Україні поки що невідома.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: