Більше HIMARS для України: Пентагон наростить виробництво легендарних РСЗВ

Читать на русском
Понад півмільярда доларів виділяється на розширення виробництва РСЗВ та боєприпасів, а також на максимальне прискорення їхнього виготовлення та нових робітників
Реактивна система залпового вогню HIMARSpicture-alliance

У Сполучених Штатах мають намір наростити виготовлення реактивних систем залпового вогню HIMARS та високоточних снарядів GMLRS до них. Для цього виділено масштабне фінансування.

Про це 27 серпня повідомила пресслужба Пентагону.

«Ми отримали майже 400 млн доларів для поповнення запасів HIMARS та GMLRS на складах Пентагону. Крім того, плануємо виділити близько 200 млн доларів на розширення та прискорення виробництва, а також очікуємо укладення контрактів цієї осені та на початку наступного року» - заявив заступник міністра оборони США із закупівель і постачання Вільям Ла Плант.

Затримано розвідників позицій Himars та іншої техніки ЗСУРозвідників позицій Himars та іншої техніки ЗСУ затримано на Черкащині. Шпигунами виявилися жителі Донецької області.

При цьому збільшення виробництва РСЗВ пов'язано, в першу чергу, з наданням військової допомоги Україні. США продовжують надавати Україні допомогу в забезпеченні її безпеки, а Пентагон працює з промисловістю, бажаючи прискорити та збільшити виробництво критичного важливого озброєння та оборонних систем.

Фінансування, яке виділено на розширення та прискорення виробництва HIMARS, дозволить придбати більшу кількість промислового обладнання, розширити виробничі лінії, а також додатково найняти та навчити необхідну робочу силу.

Нагадаємо, зараз на озброєнні української армії знаходяться понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS, M270 і MARS, передані США, Британією та Німеччиною. На цю мить всі ці системи цілі та неушкоджені - російські окупанти не змогли знищити жодну установку.

При цьому Україні для перемоги на фронті над російськими окупантами необхідно мінімум 50 систем HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: