Затримано коригувальника ударів по школах у Миколаєві – СБУ

Читать на русском
СБУ затримала російського агента, який передавав ворогові точні координати Миколаївських шкіл для ракетних ударів.

У прифронтових районах Миколаївської області СБУ затримала російського агента, який передавав ворогові точні координати шкіл міста для ракетних ударів.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у суботу, 27 серпня.

Коригувальники ворожого вогню не зможуть вийти під заставу: ВР прийняла поправкуВерховна рада у вівторок, 16 серпня, змінила процедуру запобіжного заходу для коригувальників вогню ворога.

Встановлено, що за його «наведенням» у Миколаєві зруйновано та пошкоджено кілька об'єктів військової інфраструктури та завдано нищівного удару по двох школах.

При цьому в цілому з початку повномасштабного вторгнення росії в місті частково або повністю зруйновано три вузи, два технікуми і більше 10 шкіл.

Як з'ясували в СБУ, затриманого завербував кадровий співробітник військової розвідки росії.

За даними правоохоронців, також зловмисник збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні.

Правоохоронці провели обшуки за місцем його проживання, де виявили мобільний телефон, який він використав для комунікації із російським куратором.

Зловмиснику повідомлено про підозру за статтею про несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2) ККУ.

Навідник під вартою йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, влада Миколаєва готова платити по 100 доларів за інформацію про коригувальників вогню ворога.

На ранок окупанти знову обстріляли Миколаївщину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: