У Харкові затримали коригувальника вогню російських окупантів, він зливав позиції ЗСУ

Читать на русском
Зрадник за власною ініціативою через Телеграм-бот зв’язався з представниками росії і з березня по серпень передавав дані про ЗСУ.
Ілюстративне фото

В суботу, 27 серпня, у Харкові затримали жителя смт. Слатине, який під час окупації селища за власною ініціативою через телеграм-бот зв'язався з окупантами і передавав їм інформацію про позиції ЗСУ.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура у Facebook.

«Повідомлено про підозру 43-річному мешканцю селища Слатине за фактом поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними слідства, мешканець с. Слатине, коли воно було окуповано російськими військовими, за власною ініціативою через Телеграм-бот зв’язався з представниками росії і з березня по серпень передавав дані про ЗСУ.

Зловмисник робив скріншоти карт місцевості, на яких відмічав точки розташування військових та військової техніки ЗСУ на території м. Харкова та Харківської області і все це направляв представникам рф.

Як прокурори встановили, 21 червня коригувальник надіслав ворожим представникам місця дислокації ЗСУ у селі Безруки, після чого російська армія нанесла по ним удари.

Зазначається, що чоловіка викрили, коли він переїхав до Харкова, тікаючи подалі від лінії фронту.

Нагадаємо, що в окупованій Михайлівці Запорізької області ліквідували колаборанта Андрія Рижкова. Зрадника, який був місцевим «начальником поліції», знайшли повішеним.

Також стало відомо, що на Херсонщині експоліцейський організував видачу паспортів рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: