Кількість охочих евакуюватися з Бахмута різко зросла – ОВА

Читать на русском
На Донеччині кількість охочих терміново евакуюватися з Бахмута збільшилася втричі-вчетверо.
скрін з відео

На Донеччині кількість охочих терміново евакуюватися з Бахмута збільшилася втричі-вчетверо. Також з'являються охочі виїхати ще із трьох громад.

Про це повідомляється на сторінці Донецької обладміністрації у Facebook у середу, 17 серпня.

Верещук розповіла, скільки людей уже вивезли із Донецької областіЗа 11 днів обов'язкової евакуації з Донецької області вдалося вивезти понад 3900 осіб. З них понад 770 – це діти.

Як зазначила начальник відділу забезпечення діяльності обласної комісії ТЕБ та НС департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації Ірина Подашевська, кількість охочих виїхати того чи іншого дня залежить від ситуації в окремих населених пунктах та в цілому по області.

За її словами, у Бахмуті два тижні тому було відносно спокійніше і щодня з міста виїжджало 50-60, максимум 100 осіб, але в останні дні з міста виїжджає по 170-180, а у вівторок охочих було евакуюватися понад 200.

Також дуже багато людей виїжджає зараз із Вугледарської та Сіверської громад, дуже активно почали евакуюватися з Іллінівської громади, звідки тиждень тому взагалі ніхто не виїжджав, а зараз майже щодня – 50-80 осіб.

«Щойно у нас збільшуються обстріли і триває ескалація конфлікту, люди одразу починають збиратися та їхати, коли бойові дії в громадах припиняються, люди розхолоджуються, мовляв, ще зачекаємо. Але чекати не можна, тому що у нас триває повномасштабна війна», – зазначили у ОВА.

Нагадаємо, обов'язкова евакуація з Донецької області розпочалася 2 серпня.

У Кабміні також закликали виїжджати і мешканців Херсонщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: