ЗАЕС змогла відновити з'єднання з українською електромережею – МАГАТЕ

Читать на русском
Зараз станція залишається підключеною до лінії від сусідньої теплоелектростанції. За необхідності ТЕС може забезпечити резервну подачу електроенергії
Запорізька АЕСimgonline.com

Запорізька атомна електростанція змогла відновити з'єднання з українською мережею - через повітряну лінію ВЛ-750 «Дніпровська». Проте всі шість енергоблоків станції залишаються відключеними від мережі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міжнародного агентства з ядерної енергетики (МАГАТЕ).

«Україна повідомила МАГАТЕ, що ЗАЕС, найбільша атомна електростанція в Європі, принаймні двічі втрачала з'єднання з ЛЕП протягом дня, але зараз воно знову працює» - сказано в повідомленні.

Зеленський: Через росію сьогодні світ побував за крок від ядерної катастрофи на ЗАЕСЯкби не український персонал станції, який спрацював високопрофесійно, то вже зараз світ думав би про те, як подолати наслідки ядерної катастрофи

Зараз станція залишається підключеною до лінії від сусідньої теплоелектростанції. За необхідності ТЕС може забезпечити резервну подачу електроенергії. У ЗАЕС було чотири зовнішні лінії енергопередачі, проте як мінімум три з них були втрачені через російські обстріли. У МАГАТЕ заявили, що інформації про причину відключення ЗАЕС 25 серпня у них немає.

На випадок повної втрати живлення на ЗАЕС все ще залишаються резервні дизель-генератори. Теоретично, вони можуть забезпечити роботу охолоджувальних систем.

Нагадаємо, 25 серпня Запорізька атомна електростанція вперше в історії повністю відключилася від мережі через пошкодження лінії електропостачання. Це сталося в результаті безперервних російських терористичних обстрілів.

У США вже відреагували - Держдепартамент зажадав негайно припинити бойові дії біля Запорізької АЕС, а також створити в районі станції демілітаризовану зону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: