Конфіскація майна експоліцейського: САП оскаржила відмову в забезпеченні позову

Читать на русском
Антикорупційний прокурор подав апеляцію на рішення суддів ВАКС про відмову у забезпеченні позову проти колишнього заступника очільника департаменту поліції.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила відмову забезпечити позов проти колишнього першого заступника департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Андрія Аносова у вигляді арешту рахунків.

Про це йдеться в рішенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 16 серпня, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити проведення підготовчих дій по апеляційній скарзі прокурора на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 23 червня 2022 року про відмову в забезпеченні позову до (Андрія Аносова – ред.) про визнання необґрунтованими активів та стягнення їх в дохід держави», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС відмовився забезпечувати позов до Аносова у вигляді арешту рахунків, оскільки арешт уже накладено в межах кримінального провадження.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію 3,29 млн грн експосадовця Нацполіції Аносова. Як стверджують у САП, детективи НАБУ і прокурори розслідують справу за фактом декларування недостовірної інформації цим ексзаступником начальника департаменту Нацполіції. За версією слідства, посадовець протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3,29 млн грн. Зважаючи на те, що ці активи перевищують його законні доходи, САП заявлено позов з вимогою стягнути їх в дохід держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: