В ООН відреагували на трагедію в Чаплиному

Читать на русском
В ООН відреагували на ракетний удар росіян по Чаплиному на Дніпропетровщині - в організації закликали рф та Україну дотримуватися міжнародного права.

В ООН відреагували на ракетний удар росіян по Чаплиному на Дніпропетровщині - в організації закликали рф та Україну дотримуватися міжнародного права.

Про це йдеться у заяві гуманітарного координатора ООН Деніз Браун.

«Я вражена ударами, внаслідок яких учора загинули та отримали поранення цивільні жителі поблизу залізничної станції Чаплине у центральній Україні. Під час удару загинули діти. І загинули там, де вони мають бути у безпеці – вдома чи подорожуючи із сім'ями», - зазначила вона.

У Євросоюзі відреагували на ракетний удар по ЧаплиномуЄвросоюз рішуче засуджує ракетний удар росіян по Чаплиному Дніпропетровської області. Про це заявив у Twitter верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

За її словами, вчора під час інших ударів по Україні також гинули мирні жителі. Останніми днями про інтенсивні обстріли повідомлялося в прифронтових містах, зокрема, у Нікополі та Зеленодольську на Дніпропетровщині.

«Всі сторони без винятку мають сумлінно дотримуватись своїх зобов'язань з міжнародного гуманітарного права і постійно забезпечувати, щоб громадяни були захищені, їхні будинки залишалися неушкодженими, а необхідні послуги не припинялися», - додала Браун.

Зазначимо, в міноборони росії визнали, що випустили по залізничній станції Чаплине ракети «Іскандер». Однак заявили, що удар прийшовся не по житловому сектору та пасажирському потягу, а нібито по ешелону з військовими ЗСУ.

Нагадаємо, росіяни ввечері 24 серпня завдали ракетного удару по залізничній станції селища Чаплине Дніпропетровської області. Ракета влучила в вагони пасажирського поїзда. Також було обстріляно житловий сектор.

Вдень ворожа ракета знищила будинок. На ранок 25 серпня на станції Чаплино завершили пошукові роботи. Загалом загинули 25 осіб, 31 зазнали поранень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: