ЗМІ з'ясували, коли місія МАГАТЕ має намір відвідати Запорізьку АЕС

Читать на русском
Місія МАГАТЕ має намір відвідати Запорізьку атомну електростанцію до 5 вересня. Тоді ядерним інспекторам нададуть ширші повноваження, ніж планувалося спочатку.

Місія МАГАТЕ має намір відвідати Запорізьку атомну електростанцію до 5 вересня. Тоді ядерним інспекторам нададуть ширші повноваження, ніж планувалося спочатку.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

«МАГАТЕ хоче відвідати станцію до 5 вересня, під час вже запланованої двотижневої міжнародної місії для перевірки систем безпеки на найбільшій у Європі атомній електростанції», - йдеться у повідомленні.

«Фукусімський сценарій»: до чого може призвести зупинка всіх енергоблоків Запорізької АЕСЗупинка всіх енергоблоків Запорізької атомної станції може спричинити катастрофу за сценарієм аварії на японській АЕС Фукусіма.

За інформацією журналістів, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі зустрівся в середу в Стамбулі з офіційними особами «Росатому», аби обговорити деталі місії, яка вирушить з Києва на захоплену рф територію міста Енергодар.

Як стверджує видання, для розслідування обстрілів електростанції ядерним інспекторам буде надано ширші повноваження, ніж передбачалося спочатку.

Нагадаємо, минулого тижня в росії заявили, що можуть розглянути питання про виведення в «холодний резерв» енергоблоків №5 і №6, що призведе до зупинки Запорізької атомної електростанції.

Чим це загрожує, розповіли у Державній інспекції ядерного регулювання.

Президент Володимир Зеленський вважає, що небезпека ядерної катастрофи «становить майже сто відсотків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: