Ердоган: Туреччина повністю підтримує Україну і не бажає повторення катастрофи, як на ЧАЕС

Читать на русском
Туреччина стривожена ситуацією, яка склалася навколо Запорізької атомної електростанції та не хоче повторення Чорнобильської катастрофи
Реджеп Ердоганpresident.gov.ua

Туреччина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, Україні буде надаватися вся необхідна підтримка у відновленні після війни. Також Туреччина стривожена ситуацією, яка склалася навколо Запорізької атомної електростанції та не хоче повторення Чорнобильської катастрофи.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган в ході пресконференції у Львові 18 серпня, повідомляє турецьке інформаційне агентство Anadolu.

«Ми висловили стурбованість триваючими зіткненнями навколо Запорізької АЕС. Ми не хочемо пережити новий Чорнобиль. З іншого боку, як Туреччина, докладаючи зусиль для припинення конфліктів шляхом дипломатичного вирішення, ми підтримували наших українських друзів і продовжуємо це робити» - зазначив він.

Нагадаємо, також Ердоган за підсумками зустрічі у Львові висловив упевненість в тому, що повномасштабна війна в Україні, яку розв'язала hосія, завершиться за столом переговорів.

Президент Володимир Зеленський провів 18 серпня в Палаці Потоцьких у Львові зустріч з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Сторони обговорили низку важливих питань, в тому числі угоду з зерна та обмін полоненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: