СБУ розслідує розтрату майна «Центренерго» на 225 млн грн

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України провели обшуки у фігурантів кримінального провадження за фактом продажу державним Центренерго електроенергії за заниженими цінами.
Фото: Схеми: корупція в деталях — RFERL

Співробітники Служби безпеки України провели обшуки у фігурантів кримінального провадження за фактом продажу державним «Центренерго» електроенергії за заниженими цінами.

«Служба безпеки України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом продажу ПАТ «Центренерго» на різних сегментах ринку електроенергії, виробленої зазначеним державним підприємством, за цінами, які на 20−30% нижчі за собівартість її виробництва. На думку слідчих, це призвело до завдання збитків і розтрати майна ПАТ на суму майже 225 млн грн», — повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в СБУ.

У спецслужбі підтвердили, що 22 квітня провели обшуки у фігурантів кримінального провадження. Правоохоронці вилучили електронні носії інформації та документи. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, торік Bihus.Info опублікували розслідування, в якому йдеться, що пов’язана з Коломойським фірма заробила понад 300 млн грн на перепродажі вугілля «Центренерго».

Пізніше Фонд держмайна змінив керівництво ПАТ «Центренерго».

Також стало відомо що Фонд державного майна України має намір приватизувати ПАТ «Центренерго» в другому кварталі 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: