ВАКС визначив заставу підозрюваному голові райсуду Полтави

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про застосування запобіжного заходу до підозрюваного голови полтавського райсуду.
Юрій Новак

Вищий антикорупційний суд визначив 910 тисяч гривень застави голові Ленінського районного суду Полтави Юрію Новаку, якого НАБУ і САП підозрюють у шахрайстві та недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«За клопотанням детективів НАБУ погодженим прокурором САП Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід судді голові одного з районних судів Полтави, який підозрюється в отриманні 10 тисяч доларів, шахрайстві та декларуванні недостовірних відомостей. Заслухавши доводи сторін, суд ухвалив застосувати до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 910 тис. грн», – інформує САП.

У повідомленні не вказується прізвище і точне місце роботи судді, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про голова Ленінського райсуду Полтави Новака. Разом із визначенням застави на Новака поклали такі обов'язки: прибувати до детективів, прокурорів та суду за першою вимогою; повідомляти детектива та прокурора про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами та здати за зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 22 жовтня 2022 року.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Ленінського райсуду Полтави Новаку. Під час досудового розслідування було встановлено, що вказаний суддя, посилаючись на свої знайомства із суддями Полтави, маючи умисел на привласнення чужого майна підбурив особу до надання неправомірної вигоди судді іншого суду Полтави за задоволення позову у цивільній справі. Суддя створив враження та запевнив, що судове рішення на свою користь особа може отримати лише за неправомірну вигоду у розмірі 10 тис. долларів США. Проте як з’ясувалося, вказані кошти він і не намагався передати за вирішення питання, а розпорядився ними на власний розсуд.

Крім того, встановлено, що суддя вніс завідомо неправдиві відомості до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, не вказавши інформацію про квартиру та паркомісце у Полтаві, а також автомобіль, якими він безпосередньо користувався, проте право власності було оформлено на його родичів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: