РФ могла вдарити по адміністрації Пушиліна, щоб виправдати атаки на урядові будівлі України – ISW

Читать на русском
Удар по адміністрації Дениса Пушиліна у Донецьку міг бути інсценуванням росіян, щоб виправдати атаки на урядові установи України 24 серпня.
Будівля адміністрації Пушиліна після обстрілу

Російські окупанти могли провести атаку під хибним прапором у Донецьку 23 серпня, вдаривши по адміністрації ватажка «ДНР» Дениса Пушиліна, щоб виправдати атаки на урядові будівлі України у День Незалежності.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

«Російські офіційні особи могли провести акцію під хибним прапором у Донецьку 23 серпня, щоб виправдати напади на будинки уряду України 24 серпня, у День незалежності», – заявили в ISW.

У Зеленського допускають ракетні удари по містах на День НезалежностіРосіяни люблять прив'язувати провокації до різних дат - не виключено, що ворог битиме крилатими ракетами по містах країни на День Незалежності.

Напередодні з'явилася інформація про те, що внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю, де працює ватажок «ДНР» Пушилін. Самого Пушиліна у будівлі під час удару не було.

«Російські ЗМІ представили цей напад як прямий український удар по будівлі уряду «ДНР» з метою створення інформаційних умов для завдання ударів у відповідь по будівлі уряду України в День Незалежності. Влада України раніше попередила державних службовців у Києві, що вони працюватимуть з дому протягом тижня з 22 по 26 серпня, і висловили побоювання, що російські війська завдадуть ударів по українських державних об'єктах у рамках розширеної ракетно-артилерійської кампанії 24 серпня», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, розвідка США має у своєму розпорядженні дані про те, що найближчим часом росія планує масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі та державним установам України.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що росія у разі посилення обстрілів 23-24 серпня отримає потужну відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: