Зведення Генштабу: росіяни мають частковий успіх біля Благодатного на Миколаївському напрямку

Читать на русском
Російські окупанти намагалися наступати на Слов'янському, Краматорському, Бахмутському, Авдіївському, Запорізькому та Миколаївському напрямах.

Російська армія намагалася наступати на Слов'янському, Краматорському, Бахмутському, Авдіївському, Запорізькому та Миколаївському напрямках. Біля багатьох населених пунктів продовжуються бойові дії, біля Благодатного окупанти мають частковий успіх.

Про це повідомляє Генштаб.

Росіяни, як і раніше, зосереджені на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, відновлення боєздатності та недопущенні можливого контрнаступу ЗСУ

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без істотних змін.

На Харківському напрямку ворог здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії недалеко від Світличного, Слатиного, Питомника, Петрівки, Піщаного, Гусарівки, Мосьпанового, Криничного та Пришиба.

На Слов'янському напрямку противник продовжив вогневий вплив біля Дібрівного, Мазанівки та Долини.

Окупанти намагалися вести наступ у напрямках Довгеньке – Дібрівне, Бражківка – Нова Дмитрівка, але успіху не мали і відійшли.

Зеленський розповів про найважчі ділянки на фронті війни з окупантамиУ Запорізькій області та низці районів півдня України окупанти намагаються поліпшити становище, але їхні спроби ні до чого не приводять.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріл недалеко від Роздолівки, Григорівки, Верхньокам'янського, Дронівки та Серебрянки. Ворог намагається вести наступ у напрямку Спірне – Веселе, бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямку противник завдав вогневого ураження зі ствольної артилерії та РСЗВ у районах населених пунктів Соледар, Зайцеве і Білогорівка. Вів наступ у напрямках Вершина – Кодема і Гладосове – Кодема, успіху не мав. На напрямках Стряпівка – Соледар, Покровське – Бахмут, Травневе – Кодема, Семигір’я – Зайцеве та Гладосове – Курдюмівка бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку ворог вів обстріли зі ствольної та реактивної артилерії недалеко від Опитного, Мар'їнки, Пісків, Авдіївки та Невельського. Війська рф намагалися вести штурмові дії за напрямами Спартак – Опитне, Новоселівка Друга – Красногорівка, Донецьк – Первомайське, Піски – Невельське, Лозове – Невельське, успіху не мали.

На Новопавлівському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли біля Вугледара, Великої Новосілки та Павлівки.

На Запорізькому напрямку окупанти здійснювали вогневе ураження районів Дорожнянки, Новосілки та Малої Токмачки.

Крім того, окупанти вели наступ у напрямку Макарівка – Времівка, успіху не мали та відійшли.

На Південнобузькому напрямку противник продовжив обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Велике Артакове, Лозове, Таврійське, Степова Долина, Первомайське, Киселівка, Червона Долина, Потьомкине, Прибузьке, Парутине, Поляна, Новоолександрівка та Партизанське.

На Миколаївському напрямку окупанти вели штурмові дії у районі населеного пункту Благодатне, мають частковий успіх.

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, Україна вже попередила всіх партнерів щодо терористичних планів росії на День Незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: