Росія не зможе досягти значних територіальних успіхів у найближчі місяці – ISW

Читать на русском
У російської армії проблеми з перетворенням тактичних успіхів на оперативні. Найближчим часом окупанти навряд чи досягнуть територіальних успіхів.

Російські наступальні операції на Донбасі вичерпали обмежений імпульс, набраний наприкінці липня і, мабуть, досягли своєї кульмінації. Окупанти не можуть перетворювати невеликі тактичні успіхи на оперативні, що завадить їм досягти значного територіального просування в найближчі місяці.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

У кремлі працюють над запасним сценарієм проведення псевдореферендумів, їх можуть перенести на зиму – ЗМІНевдачі на фронті змусили кремль замислитись над запасним сценарієм проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України. Як варіант, їх можуть перенести з осені на зиму.

Аналітики зазначають, що імпульс російських сил від територіальних завоювань навколо Бахмута та Авдіївки наприкінці липня, ймовірно, вичерпаний.

«Нездатність російських військ отримати вигоду з попередніх успіхів у районі Бахмута та Авдіївки є прикладом фундаментальнішої російської військової проблеми — продемонстрованої нездатності перетворити тактичні успіхи на оперативні успіхи. Російським силам постійно не вдавалося скористатися тактичними проривами, щоб маневрувати в тилові райони України або вивести з ладу значні частини українських оборонних рубежів. Тому вони постійно дають українцям час, щоб тактично вийти з бою і відновити оборонні позиції, проти яких росіяни повинні розпочати нові навмисні атаки. Це явище допомагає пояснити надзвичайно повільні темпи просування росіян на сході і переконливо свідчить про те, що росіяни не зможуть захопити більше території протягом найближчих місяців, якщо тільки ситуація не розвиватиметься непередбачено», – йдеться у звіті.

В ISW також вважають, що окупанти не зможуть виділити достатньо ресурсів для наступної операції.

Нагадаємо, раніше аналітики говорили, що росіяни хочуть захопити ще більше територій України перед проведенням псевдореферендумів та подальшою анексією. Але малоймовірно, що їм це вдасться.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: