Роспропаганда поширює фейки, що через вступ до НАТО Фінляндія втратить стабільність

Читать на русском
Російські пропагандисти поширюють фейк, що замість економічної стабільності Фінляндія обрала шлях до НАТО.
tribun.com.ua

Російські пропагандисти поширюють фейк, що замість економічної стабільності Фінляндія обрала шлях до НАТО.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

«Нейтральна Фінляндія вирішила проміняти доступний російський газ на членство в НАТО. Жителі Фінляндії відмовились платити за російський газ в рублях. Щоб покрити дефіцит, Фінляндія збирається докупати газ в США за завищеною ціною», – саме такі фейки поширюють російські пропагандисти.

Викриття глобальної російської брехні: чому рф стримано реагує на можливе розширення НАТОФінляндія та Швеція заявили про наміри стати членами НАТО. Політологи розповли, якою може бути реакція росії.

Центр протидії дезінформації зазначають, що в зв’язку з російською агресією щодо України, нейтральна Фінляндія прийняла рішення подати заявку про вступ до НАТО. Водночас, щоб убезпечити себе в майбутньому від російського газового шантажу, Фінляндія орендувала в компанії Excelerate Energy з США плавучий термінал для видобування та виробництва зрідженого природного газу.

Нагадаємо, у вівторок, 17 травня, Швеція та Фінляндія офіційно подали заявки на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Столтенберг заявив, що процес вступу Фінляндії та Швеції до НАТО піде швидко. А загрози росії говорять про її нешанування права кожної нації самої обирати майбутнє.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: