Віцеспікер Бундестагу запропонував запустити «Північний потік-2»: Кулеба порівняв це з наркоманією

Читать на русском
Вольфганг Кубікі запропонував наповнити сховища газу на зиму за допомогою Північного потоку-2, а потім знову перекрити газопровід. Дмитро Кулеба порівняв таку поведінку із наркозалежністю.
bundestag.de

Німеччина має дозволити почати перекачування російського природного газу через заблокований газопровід «Північний потік — 2», щоб «люди не мерзли взимку, і щоб промисловість не зазнала серйозних збитків».

Про це в інтерв'ю Network Germany (RND) заявив віцеспікер Бундестагу від Вільної демократичної партії Вольфганг Кубікі.

«Ми повинні якнайшвидше відкрити «Північний потік-2», щоб заповнити наші сховища газу на зиму», – вважає Кубікі.

За його словами, «це допоможе людям не замерзнути взимку, і наша промисловість не зазнає серйозних збитків». Саме це, сказав Кубікі, є першочерговим завданням федерального уряду.

Російський уряд планує й далі шантажувати Європу газом – BloombergПублічно росія заявляє про нібито технічні проблеми, які часто вигадує сама; насправді це цілеспрямована кремлівська політика

«Щойно резервуари для зберігання газу будуть заповнені, ми зможемо знову закрити «Північний потік-2» — і інші газопроводи теж, щойно ми станемо незалежними. Але ми ще не такі», - додав він.

В Україні вже відреагували на заяву німецького політика. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба порівняв таку поведінку із наркозалежністю.

«Заклики деяких німецьких політиків запустити ПП-2 ненадовго, а потім закрити, ірраціональні. Це нагадує наркоманію, коли людина каже: «Це востаннє!», не усвідомлюючи руйнівних наслідків кожного «останнього разу». Пристрасть до російського газу вбиває», – написав він у Twitter.

Нагадаємо, представник уряду Німеччини говорив, що можливість запуску «Північного потоку-2» навіть не розглядається.

Країни Європи знаходяться на шляху до досягнення мети заповнення сховищ газу до початку зими, але за історично високою вартістю.

Як писало видання Bloomberg із посиланням на джерела, росія має намір і надалі шантажувати Європу газом, постачаючи паливо в мінімальних обсягах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: