Канцлер Німеччини унеможливив запуск ПП-2

Читать на русском
Канцлер та уряд Німеччини навіть не розглядають можливість запуску «Північного потоку-2». Про це повідомив представник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт.

Канцлер та уряд Німеччини навіть не розглядають можливість запуску «Північного потоку-2».

Про це повідомив представник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт під час брифінгу 8 серпня, пише Reuters.

«Так, він виключає таку можливість», - повідомив Гебештрайт на запитання, чи федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц виключає можливість застосування газопроводу у разі скрутної ситуації з газом.

Голова «Нафтогазу» допускає, що «Північний потік-2» не запустятьОчільник Нафтогазу Юрій Вітренко не виключив, що російський Північний потік-2 не запустять взагалі.

Гебештрайт нагадав, що «Північний потік-2» як газопровід не був сертифікований та не буде сертифікований наразі, а отже – не буде використаний.

Також Гебештрайт підтвердив, що за оцінкою влади, Німеччина стоїть перед складними місяцями через скорочення росією постачання газу, але, запевнив він, вживаються заходи щодо мінімізації негативних наслідків.

Він наголосив, що попри все це, Німеччина та міжнародні партнери вважають запроваджені санкції проти кремля правильними, відмовлятися від них не збирається і Берлін твердо стоїть на боці України.

Представниця Мінекономіки Анніка Айнгорн додала, що з німецької точки зору, «було б цілком можливо постачати зараз більше газу трубопроводом «Північний потік-1», а з іншого боку, можна перевезти цю турбіну до росії».

«Ні те, ні інше не відбувається, і ми бачимо суто політичну мотивацію, а не технічні підстави», - наголосила Айнгорн.

Нагадаємо, у росії вигадали чергову причину не нарощувати постачання газу до Європи через «Північний потік-1». Цього разу там заявили, що нібито неможливо завершити технічні роботи з газопроводу через санкції, які впровадили проти росії через війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: