В Україні набув чинності візовий режим з росією

Читать на русском
Видачею українських віз для росіян займатиметься незалежна міжнародна компанія-посередник VFS Global через власні візові центри
Ілюстративне фото112 Україна

В Україні з 1 липня набув чинності візовий режим з росією. Це означає, що тепер росіяни не зможуть потрапити на територію України, не отримавши попередньо візу. Це рішення було прийнято, оскільки росія розв'язала повномасштабну війну проти України.

У МЗС розповіли, як росіянам отримати візи для в'їзду в УкраїнуРосіяни зможуть оформити візи для в'їзду в Україну в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Новосибірську, Ростові-на-Дону та Самарі. Або в дипустановах у третіх країнах.

Видачею українських віз для росіян буде займатися незалежна міжнародна компанія-посередник VFS Global через власні візові центри. Українські консульства в росії закрилися з початком війни. Російські громадяни зможуть отримати візи в Україну в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Новосибірську, Ростові-на-Дону, Самарі.

Однак видавати візи будуть далеко не всім росіянам - не дозволять в'їзд на територію України особам, які знаходяться в санкційних списках, а також особам, які створюють загрозу національній безпеці України. До того ж отримання візи не означає, що людину пустять в Україну; на прикордонному пункті мають повне право відмовити у в'їзді, попри отримання візи.

Нагадаємо, 17 червня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна впроваджуєвізовий режим для громадян росії. Того ж дня уряд припинив дію угоди з росією про безвізовий режим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: