Україна розпочинає нацвідбір на Євробачення-2023: деталі

Читать на русском
З сьогоднішнього дня в Україні почали приймати заявки на участь у національному відборі пісенного конкурсу Євробачення-2023.

З сьогоднішнього дня в Україні почали приймати заявки на участь у національному відборі пісенного конкурсу «Євробачення-2023», який відбудеться у Британії.

Про це повідомляє Суспільне.

Євробачення-2023 буде присвячено народу України – ДжонсонМіжнародний пісенний конкурс Євробачення, що відбудеться у Великій Британії, пройде від імені України.

«У середу, 17 серпня, Суспільне Мовлення розпочинає прийом заявок на участь у національному відборі на пісенний конкурс Євробачення. Кінцевий термін подання заявок – 15 жовтня 2022 року», – йдеться у повідомленні.

Заявки на участь у нацвідборі приймають через спеціальну форму за посиланням.

Як зазначається, вперше процес підготовки до конкурсу стартує влітку. Вже у грудні стане відомо, хто представить Україну на сцені Євробачення-2023 у Великій Британії.

Що зміниться цього року на нацвідборі:

  • офіційним музичним продюсером нацвідбору на Євробачення стане музикант Дмитро Шуров (Pianoбой).

  • склад та журі фіналу нацвідбору та національного журі для міжнародного конкурсу «Євробачення» визначатимуть українці за допомогою онлайн-голосування.

  • як і в попередні роки, до участі у Євробаченні допускають сольних виконавців чи групи, які вже є або створені спеціально для участі у нацвідборі.

  • мова пісні – будь-яка, крім російської.

  • особиста участь у прослуховуванні учасників лонгліста є обов'язковою.

  • фінал національного відбору на Євробачення-2023 відбудеться у грудні у Києві.

Переможця оголосять під час трансляції фіналу у прямому ефірі телеканалів Суспільного та діджитал-платформах Суспільного.

Нагадаємо, Євробачення у 2023 році прийме Велика Британія. Але Україна, як переможець конкурсу 2022 року, автоматично вийде у Гранд-фінал.

Український гурт Kalush Orchestra, який виграв Євробачення-2022, продав на благодійному аукціоні кубок у вигляді кришталевого мікрофону. За нього віддали 900 тисяч доларів, гроші пішли на допомогу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: