Підготовка до опалювального сезону: Україна створює запас модульних котелень

Читать на русском
Опалювальний сезон 2022–2023 в умовах війни. Україна створює запас модульних котелень та генераторів.
kmu.gov.ua

Україна в рамках підготовки до опалювального сезону в умовах військової агресії з боку росії створює запас модульних котелень та генераторів.

Про це повідомив прем'єрміністр Денис Шмигаль на прес-конференції у Лугано у вівторок, 5 липня, повідомляє пресслужба Кабміну.

Опалювальний сезон: Чернишов розповів, якими будуть тарифи на тепло та температура у будинкахНаступний опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно, але оптимальна температура у будинках буде в межах 18-20 градусів.

«Ми створюємо відповідний запас модульних котелень, які можна швидко привозити та розвертати. Робимо запас спеціальних генераторів для електроенергії та запас очисників для питної води», - сказав він.

Шмигаль зазначив, що це необхідно, оскільки при руйнуванні великих електростанцій буде складно швидко відновлювати централізоване теплопостачання.

Прем'єр зазначив, що на подібний випадок прописані всі процедури, вони узгоджені з органами місцевого самоврядування. Усі питання опалювального сезону, за його словами, знаходяться у фокусі Міністерства розвитку громад та територій та Міністерства енергетики, створено відповідний штаб із підготовки до осінньо-зимового періоду.

Шмигаль також повідомив, що Україна на сьогоднішній день підписала угоди на встановлення модульних будинків для майже 15 тисяч сімей.

Нагадаємо, у Кабміні заявили, що не змінюватимуть тарифи до кінця наступного опалювального сезону.

Тим часом, в ЄС застерігають від повернення до використання вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: