На Сумщині повністю відновлено всі об'єкти критичної інфраструктури – ОПУ

Читать на русском
Усі об'єкти критичної інфраструктури Сумської області повністю відновлені після обстрілу російських окупантів.
фото ОПУ

Усі об'єкти критичної інфраструктури Сумської області повністю відновлені після обстрілу російських окупантів.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко на брифінгу у п'ятницю, 12 серпня.

Відновлення інфраструктури України: скільки шкіл, будинків та лікарень потрібно відбудуватиВ Україні через російське вторгнення доведеться відновлювати близько 40 000 об'єктів. Серед них – майже 400 шкіл, близько 300 садків, 300 лікарень та об'єкти ЖКГ.

За його словами, в Охтирському та Тростянецькому районах продовжується відновлення пошкодженого майна мешканців. Більше того, повністю відновлено всі об'єкти критичної інфраструктури. Адміністративні будівлі Охтирського міськрайсуду, приміщення пожежного депо Тростянця та Сум відновили роботу.

Водночас, за його словами, область продовжує зазнавати численних обстрілів і бомбардувань російської авіації та артилерії.

Крім того, повідомив Тимошенко, на Житомирщині тривають ремонтні роботи: у Житомирському військовому інституті ім. Корольова та Житомирському автомобільно-дорожньому коледжі Національного транспортного університету завершено скління та ремонт фасадів будівель майже в повному обсязі.

Майже повністю відновлено приватну забудову Брусилівської, Вільшанської, Волицької та Городецької ОТГ.

У Харківській області, повідомив заступник голови ОПУ, кількість пошкоджених об'єктів критичної інфраструктури та житлового фонду продовжує зростати. У той же час Харківський облавтодор продовжує усувати наслідки агресії рф.

У Чернігівській області продовжується розмінування території. За словами Тимошенка, повне розмінування може тривати кілька років.

Нагадаємо, раніше в ОПУ розповіли, скільки вже звільнили населених пунктів і чому вкрай важливо закінчити активну фазу війни до зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: