Відновлення інфраструктури України: скільки шкіл, будинків та лікарень потрібно відбудувати

Читать на русском

В Україні через російське вторгнення доведеться відновлювати близько 40 000 об'єктів. Серед них – майже 400 шкіл, близько 300 садків, 300 лікарень та об'єкти ЖКГ.
гімназія у Харкові після ракетного ударуфото Суспільне

В Україні розробили план Fast Recovery – проект поновлення критично важливої ​​інфраструктури, яку зруйнували російські окупанти. На сьогодні загальні збитки України від російських ударів вже перевищують 700 млрд. доларів.

Уряд представив Fast Recovery на конференції у Лугано 5 липня. Докладно про план розповів заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Зеленський: Відновлення України потрібно не відкладати на «після війни», а вести вже заразПотрібно також готувати до нового навчального року школи та університети. Потрібно готуватися до складної зими. І все це робити треба в умовах постійної загрози з боку росії

Fast Recovery – проект відновлення критично важливої ​​пошкодженої інфраструктури. Загальний його бюджет становить близько $17,4 млрд.

За даними ОПУ, зараз на деокупованих територіях необхідно відновити близько 40 тисяч об'єктів. Серед них - близько 400 шкіл, близько 300 садків, 300 лікарень, а також об'єкти ЖКГ (водопостачання, газопостачання, теплопостачання та електропостачання).

Решта об'єктів – це житлова інфраструктура. В основному це багатоповерхівки та приватні будинки, щоб люди могли повернути своє житло.

На сьогодні поверхова оцінка збитків України від російських ударів уже перевищує $700 млрд.

«Очевидно, що цифра зросте – оскільки війна продовжується. Звичайно, відновлення такого рівня потребує нових стандартів та інституційних гарантій прозорості. Ми хочемо, щоб в Україні було реалізовано найкращий світовий досвід. Основні засади, на які ми спираємось – це безпека, технологічність, дотримання екологічних стандартів, впровадження «зелених» технологій, безбар'єрність, прозорість, а також максимальне залучення проектів в економіку України», – наголосив Тимошенко.

Нагадаємо, на конференції у Лугано Україна презентувала план відновлення країни, передбачений на десять років.

Глава Кабміну Денис Шмигаль озвучив прямі збитки інфраструктури України внаслідок повномасштабної агресії Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: